Meet the Stud: Jolien!

Bij Brainstud maken we alles in-house, met onze eigen mensen, in eigen studio’s en onder eigen regie. We hebben dan ook veel verschillende expertises onder 1 dak; van projectleiders en onderwijskundigen, tot programmeurs en vormgevers. Met de rubriek ‘Meet the Stud!’ stellen we elke keer een andere collega aan jullie voor. Deze keer is het de beurt aan Jolien!

Hoi Jolien! Wat is jouw rol binnen Brainstud?

“Ik ben onderwijskundige en projectleider. Zowel voor kleinere projecten, zoals een losse animatie, of hele e-learnings. Ik werk zowel voor zakelijke klanten als voor het onderwijs. Binnen het onderwijs houd ik me bezig met het ontwikkelen van onderwijs voor All You Can Learn, of voor een onderwijsinstelling zelf.

Daarnaast ben ik veel bezig voor exa.men, in de rol van kernconstructeur. Ik zorg ervoor dat we onze processen inrichten zoals we in ons handboek beschreven hebben. Daarbij zorg ik ervoor dat onze examens zowel voldoen aan de wettelijke eisen, als aan onze eigen eisen.”

Hoe lang werk je nu bij Brainstud, en hoe ben je hier terecht gekomen?

“Ik werk aankomende september twee jaar bij Brainstud. Ik ben hier terechtgekomen via Marante, die ik tijdens mijn master heb leren kennen. Marante had stage gelopen bij Brainstud en was er heel enthousiast over. Ik was ook net afgestudeerd en Brainstud zocht een nieuwe projectleider. Marante bracht ons in contact, en na een gesprek met Bernd, kon ik al snel aan de slag!”

Wat deed je voordat je projectleider was?

“Ik heb eerst een Bachelor Human Resources (HR) gedaan. Mijn afstudeeronderzoek was bij een leerafdeling van een zorginstelling, en toen kwam ik erachter dat ik Human Development interessanter vond dan Human Resources. Ik heb gekeken wat ik daar verder mee kon doen, en kwam terecht bij de Master Onderwijswetenschappen. Na mijn master heb ik in de zomer nog kort part-time gewerkt bij een klein onderwijsadviesbureau, waar ze veel deden met assessments.

Tijdens mijn bijbaan ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om te werken bij een kleine, start-up achtige organisatie. Ik werkte tijdens mijn studie bij een klein bedrijf, wat enorm gegroeid is. Om dat mee te maken vond ik heel erg leuk. Daarom wilde ik ook graag bij een jong bedrijf gaan werken, om diezelfde instelling en sfeer weer mee te maken.”

Bij een Master onderwijskunde denk ik direct aan de dingen die wij als Brainstud doen. Maar in hoeverre heeft jouw studie je voorbereid op de dingen die je voor exa.men doet?

“In de master zit ook wel echt het toetstechnische gedeelte van evaluatie en onderwijs. Maar dit is voornamelijk op wetenschappelijk niveau, en niet echt hoe het er in de praktijk uitziet. Het is eigenlijk een soort van toeval dat ik met examens bezig ben gegaan voor Brainstud. We hadden examens, en we wilden daarvoor gecertificeerd examenleverancier worden. Daar was iemand voor nodig, die echt begrijpt hoe toetsen werkt, en zo ben ik begonnen voor exa.men. Ik had er dus niet veel ervaring mee, maar dat maakte het juist wel interessant om uit te zoeken hoe we dit voor elkaar gingen krijgen. Het is een heel bijzonder traject dat ik heb doorlopen.

In het begin ben ik bij Brainstud veel met animaties bezig geweest. Dat vond ik wel leuk, maar ik miste het om met mijn eigen vak bezig te zijn. En ik hou van mijn vak als onderwijskundige! Vervolgens kwam deze kans voor exa.men. Ik las ook het interview met Frans Piter, en herkende wat hij vertelde over de ISO certificering. Dat is echt een vergelijkbaar traject geweest! Er was iemand nodig om iets helemaal uit te zoeken, en op te zetten. Dat maakt Brainstud ook zo leuk; we moeten het doen, en we doen het!”

Hoe is het om te werken bij Brainstud, met de andere Studs?

“Dat is heel leuk! Ik waardeer heel erg hoe de sfeer binnen Brainstud is en hoe we met elkaar omgaan. Juist omdat het klein is, en we heel veel waarde hechten aan bijvoorbeeld de gezamenlijke lunch. En dat dit ook in deze periode, op afstand, nog gebeurt is mooi. Er wordt aan de ene kant heel veel in geïnvesteerd om de sfeer zo te krijgen, maar de sfeer is er ook gewoon! Volgens mij is iedereen ook gewoon vrienden naast dat ze collega’s zijn. Dat merk je ook in hoe we werken, het wordt iets informeler. Dit maakt de drempel laag om iets te delen, of om elkaar ergens op aan te spreken.

Je merkt ook dat er bij Brainstud continue verandering is, en je kunt meegaan met die verandering op de manier die jij wil. Je hebt de mogelijkheid om de dingen te doen die je zelf leuk vind. We hebben de instelling ‘we moeten het doen, dus we doen het’. Hoe we er ook komen, linksom of rechtsom, we gaan ervoor! Iedereen hier heeft deze instelling, en die kun je (denk ik) alleen bij een jong bedrijf krijgen.

Ik vind het ook fijn dat je altijd zicht hebt op het grotere geheel waar je deel van uitmaakt. Ik vind het belangrijk om in mijn werk te weten waar ik het voor doe, en ik heb het idee dat je bij grotere organisaties daar maar een klein stukje van meekrijgt. Bij Brainstud is iedereen open, je weet altijd wat er speelt. Dat draagt ook weer bij aan die sfeer dat we het met z’n allen doen, en dat we er met z’n allen voor gaan!

Je krijgt hier de functie die je zelf graag wilt hebben.

Het moet je wel echt liggen om te werken binnen een kleine, veranderende organisatie. Als je behoefte hebt aan vastigheid en structuur, dan moet je niet bij Brainstud zijn. Het moet bij je passen, en het past wel heel erg bij mij. Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken, en daar helemaal in te duiken. Continu uitgedaagd worden, dat is waar ik energie van krijg! Als ik ook kijk naar hoe ik begonnen ben bij Brainstud, en wat ik nu doe, dat ziet er zo anders uit!

Er is ook geen projectleider die dezelfde functie heeft. Dat komt ook omdat de functies binnen Brainstud flexibel zijn, en je kunt aangeven waar je mee bezig wilt zijn. Ik heb dus op een gegeven moment aangegeven dat leren mijn passie is, en dat ik daar dagelijks mee bezig wil zijn. En vervolgens wordt er vanalles aan gedaan om te zorgen dat dat kan. Je krijgt hier de functie die je zelf graag wilt hebben. En dat geldt niet alleen voor projectleiders, maar je ziet hier iedereen continu veranderen en groeien.”

Wat betekent ‘Next level education’ voor jou, en hoe ben je hier dagelijks mee bezig?

“Wat ik bijzonder vind aan Brainstud, is dat we het allemaal doen vanuit een bepaalde visie op het onderwijs. We zijn natuurlijk een commercieel bedrijf, maar we zijn niet vanuit een commercieel uitgangspunt tegen het onderwijs ‘aan het aantrappen’. We doen dit écht vanuit de visie dat het beter en anders kan, en dat die verandering sneller moet! Zeker in deze tijd ben ik trots op het werk dat ik doe, met name nu ik onderwijsinstellingen en docenten kan adviseren over hoe ze het onderwijs op afstand kunnen inrichten.

Ik heb ook niet het idee dat er echt ‘grenzen’ zijn binnen een project. Of in ieder geval; je ideeën hebben geen grenzen. Bij ideeën wordt er altijd gezocht naar een manier waarop dat (wel) haalbaar is, en een manier waarop we dat (wel) kunnen uitvoeren. Er wordt nooit gezegd ‘Nu ga je te ver’, of ‘Nu wil je te veel’. Het kan altijd beter, nieuwer, en vetter. Daar zijn we continu mee bezig.”

Welk project vond je het leukst om te doen, of ben je het meest trots op?

“Waar ik het meest trots op ben is toch wel echt de certificering van exa.men. Het inrichten van alle processen en het behalen van het certificaat. Dat heeft natuurlijk best wel veel werk gekost, waarbij ik in het begin ook geen idee had wat ik ging doen, en waar ik naartoe ging. Er was ook eigenlijk niemand anders die wist waar ik op dat moment mee bezig was. Ik ben er heel trots op dat dat gelukt is, en dat het resultaat behaal is, wat behaald moest worden.

werkplekleren met NFC-chips
Wij zetten NFC-chips in om werkplekleren te ondersteunen. Op deze chips zet je content zoals werkinstructies of gebruikershandleidingen. Vervolgens plak je stickers met de chips erin overal op de werkplek. Na een aanraking met een mobile device kan het leren beginnen!

Het project wat ik het leukste vond om te doen is het werkplekleren-format waar ik nu mee bezig ben. Ik vind het leuk om vanuit een bepaalde onderwijsvisie, bijvoorbeeld leren op de werkplek, te kijken hoe je dat het beste kunt ondersteunen met technologie. Dat je onderwijskundig kunt onderbouwen welke functionaliteiten nodig zijn, en waarom. Sowieso vind ik het leuk om leeroplossingen helemaal uit te denken vanaf het begin, wanneer er nog niet vaststaat wat een opdrachtgever precies wil en nodig heeft. Dat is mijn onderwijskundige kennis écht van toegevoegde waarde!

Ik betrek natuurlijk ook continu de praktijk erbij, door met vakmensen in gesprek te gaan. Bij het werkplekleren format is ook een werkgroep betrokken met 10 mensen uit de praktijk. Door met hen in gesprek te gaan ontdek je “wat is nou belangrijk om te weten?”, “hoe kunnen we mensen dat het beste aanleren?” en “hoe ziet de werkplek eruit?”. Je komt er dan ook achter of een leeroplossing haalbaar is, en of je wel van een werkbegeleider kunt vragen om bijvoorbeeld de voortgang van een deelnemer te monitoren. Je leert de juiste vragen te stellen, om daar goed zicht op te krijgen.

Ik vind het ook echt heel leuk aan het werk, en als onderwijskundige, om steeds iets nieuws te leren. Door het werkplekleren heb ik nu bijvoorbeeld zelf het idee dat ik daar naar binnen kan lopen, en dat ik weet wat ik moet doen. Je verdiept je continu in een nieuw onderwerp. Vrienden en familie verbazen zich ook over alle random feitjes die ik nu weet over bijvoorbeeld dieren, eten, enzovoorts.”

Aan welk droomproject zou je in de toekomst nog willen werken?

“Ik vind het heel leuk om bezig te zijn met onderwijs, vernieuwingen en gelijke kansen. Zo kunnen mensen zich écht een Leven Lang Ontwikkelen, ook buiten onderwijsinstellingen. Dat kan bijvoorbeeld door bijvoorbeeld te focussen op specifieke doelgroep, zoals mensen die nooit een opleiding hebben gehad. Om zo mensen die een kans gemist hebben, een nieuwe kans te bieden. Iedereen moet gebruik kunnen maken van de technologische middelen die er nu zijn.

“Ik wil graag mensen die een kans gemist hebben, een nieuwe kans bieden.”

Je ziet dit ook terug in de initiatieven waarbij we betrokken worden. Dat bedrijven en onderwijsinstellingen samenwerken en hun krachten bundelen. Om mensen in het bedrijfsleven op te leiden met het onderwijs dat zij aanbieden, en andersom. Je ziet dat grenzen ook steeds meer vervagen. Het is niet meer dat je in één fase van je leven het onderwijs afrond, en dat je daarna de fase van het bedrijfsleven in gaat. Technologie kan daar een hele grote rol in spelen!”

Heb je nog een leuk weetje voor ons? Over jezelf, of iets dat je geleerd hebt tijdens je werk?

“Ik heb wel een leuk weetje dat ik geleerd heb tijdens de ontwikkeling van het keuzedeel ‘Houders van herpeten’. Wist je dat voor sommige hagedissen de temperatuur in de broedperiode invloed heeft op de geslachtsbepaling? In een warme periode komen vooral vrouwtjes ter wereld en in koude periodes voornamelijk mannetjes!”

Over de schrijver

Juliën Schoonbrood

Juliën Schoonbrood

Oog voor detail, talent voor taal en een passie voor marketing. Juliën neemt je mee achter de schermen bij Brainstud, en brengt je op de hoogte van de nieuwste trends in onderwijsland!

Deel dit artikel via

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest