Thuis zitten zonder stilzitten

Het virus COVID-19 heeft grote impact op de arbeidsmarkt. Mensen met een kantoorbaan werken tegenwoordig veelal vanuit huis. Studenten en leerlingen krijgen les via de laptop of iPad. Veel werknemers zitten noodgedwongen thuis, omdat hun werklocatie is gesloten. Horecazaken maken tijd voor een verbouwing, een grondige schoonmaak en bedieningsmedewerkers worden ineens maaltijdbezorgers. De retail focust op online winkelen, maar hoe zit het eigenlijk met de rest?

Professionaliseren vanuit huis

Veel werkgevers zien geen andere optie dan hun personeel door te betalen zonder ze te laten werken. Werknemers krijgen de zogeheten staycation cadeau, met wat minder vrijheid dan hen lief is. De sociale contacten worden verminderd en werkbesprekingen worden verplaatst of vervangen met een digitaal alternatief. Via videobellen, live-uitzendingen of een simpel telefoongesprek houden we gelukkig nog veel met collega’s en klanten contact. Toch blijft er bij veel werknemers ruimte in de werkagenda’s over. Brainstud ziet deze tijden dan ook als een kans om te investeren in professionalisering. We zijn hierin niet de enige! Zo schreef Marian Thunnissen ook over deze mooie kans. Nog niet eerder konden personeelsleden zoveel tijd besteden aan het bijspijkeren van hun kennis en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Afstandsleren in je eigen bedrijfsschool

De hulpmiddelen om afstandsleren te faciliteren voor studenten schieten uit de grond. Ook wij besteedden aandacht aan afstandsleren via ons All You Can Learn platform, waar we de toolkit ‘Eerste Hulp Bij Afstandsleren’ deelden. En waarom zouden alleen huidige opleiders dit benutten? Iedereen kan deze middelen inzetten om de leercultuur binnen de eigen organisatie te versterken; ook jij! Afstandsleren maakt de professionalisering van medewerkers een stuk flexibeler en biedt een diversiteit aan mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een eigen online academy, jouw bedrijfsschool. Het wordt dé plek om kennis op te doen over nieuwe processen, richtlijnen en regels. Of zie het als welkomstportaal voor nieuwe of potentiële werknemers.

Wij faciliteren afstandsleren

Brainstud wil professionalisering van medewerkers toegankelijk maken. En hier staan we niet alleen in! Het kabinet wil ook een steentje bijdragen aan een leven lang ontwikkelen. Om die reden is de SLIM-regeling in het leven geroepen, de Subsidieregeling Leven lang ontwikkelen. Binnen de SLIM-regeling is maar liefst €48 miljoen subsidie per jaar beschikbaar! Van 2 t/m 31 maart kunnen werkgevers en samenwerkingsverbanden een subsidieaanvraag voor de SLIM regeling insturen. Wij denken graag met je mee over een SLIMme aanvraag. 

Dankzij de SLIM regeling kunnen we een Academy voordelig voor jou inrichten. We kijken samen naar een slimme aanpak. Wat past binnen jouw bedrijfsschool. Waar is behoefte aan en hoe kunnen we de kennis zo effectief en interactief aan de medewerkers meegeven? Van kennisvragen en praktische opdrachten tot werkplekleren (met NFC-chips); er is altijd wel een SLIMme leeroplossing van Brainstud voor jouw bedrijf!

Meer lezen over de SLIM regeling? Kijk dan hier.

Over de schrijver

Phien van der Veer

Phien van der Veer

Phien is onze multitasking mastermind en is altijd snel van zaken op de hoogte. Nu ze vanuit huis werkt, klom ze in de pen voor een blog!

Deel dit artikel via

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest